Ми звикли думати, що цукор — це зло, яке треба уникати будь-якою ціною. Але виявляється, повністю відмовлятися від солодкого не варто.
Професорка Наталія Погожева наголошує, що цукор — важливе джерело глюкози, необхідної для нормальної роботи мозку та організму загалом.
За словами вченої, особливо цінним цукор стає при гіпоглікемії, коли організм відчуває дефіцит глюкози. Головне — знати міру.
Денна норма цукру — приблизно 50 грамів, що становить близько 10% від добового калорійного обсягу. І це не обов’язково означає лише цукор у чаї чи десертах: до цієї кількості входять всі форми цукру, включно з сиропами, патокою та медом.
Мобілізація з грудня для них закінчена: кого не торкнуться ТЦК і призов
Обов'язкова вакцинація з 1 січня: в Україні ввели новий календар, що треба знати кожному
Пенсії у 2026 році не буде: ПФУ попередив пенсіонерів
Любителі риболовлі та полювання про таку мріють: як виглядав плаваючий ЗАЗ, який називали "Іхтіандр"
Погожева радить уважно стежити за тим, скільки цукру та його різновидів ми отримуємо з готових продуктів та напоїв з магазинів. І пам’ятати: у межах норми він безпечний для більшості людей, крім тих, хто страждає на ожиріння, метаболічний синдром чи цукровий діабет.
Отже, солодке не ворог — ворогом може стати лише його надлишок. Контролюй порції, і насолоджуйся смаком без шкоди для здоров’я!
Читайте також:
Секрет щасливих і здорових дітей: як собаки рятують легені малюків.
Суші: делікатес чи пастка для здоров’я? Те, що приховують ресторани, вас здивує.
